Tijd en weer in Orlando

zaterdag 25 september 2010

Naples (24 september)

Vanmorgen heerlijk ontbeten in het "Ramada Inn" hotel. Er is wel verschil hoor maar tja, de prijs was er ook naar. Heerlijke warme wafels, van allerlei zoetigheden, scrambled eggs en bacon, geroosterd brood en bagels, cornflakes etc. En... heerlijke "Europese koffie"! We hebben natuurlijk niet alles gegeten wat hierboven staat. We hebben het bij wafels en brood en wat cornflakes gehouden.

Toen uitgecheckt en karren maar naar Naples via de Tamiami trail. Een hele eentonige weg dwars door de Everglades. Maar... we hebben daar een Gator Safari farm aangedaan waar je ook airboattours kon doen door de Everglades. Nou, dat was echt hartstikke leuk! Helaas hebben we maar hier een daar een glimp opgevangen van een Alligator maar het was toch hartstikke leuk en de man die de boot bestuurde heeft er een leuk verhaal van gemaakt en hij deed ook echt zijn best om Alligators te spotten. In het begin lagen er een paar bij de farm zelf op een steen die we natuurlijk wel gefotografeerd hebben. Ook hebben we na die tijd een kleine show gezien van iemand die het afgeschermde gedeelte in ging waar een stuk of zes alligators lagen. Nou, je moet het maar durfen hoor!
Op het eind kon je met "Snappy"op de foto, en dat hebben we ook gedaan. Het kostte $3,- en het kwam ten goede aan de krokodillen en alligators die daar zaten.
Wij hebben het natuurlijk gedaan, al vond ik het wel eng maar ik had opgeschept tegenover Sandra en Chantal dus ik moest wel he?
Naderhand hebben we nog even wat gegeten en gedronken en zijn we weer verder gegaan met onze reis richting Naples over de eindeloooooooze tamiami trail....zo leek het tenminste.

We hadden gisteravond het "Best Western Hotel" in Naples geboekt via Expedia en het was wel behoorlijk goedkoop. We verwachten er dan ook niet al te veel van maar tot onze blijdschap was het een prachtig hotel met alle voorzieningen die er ook waren in het "Ramada Inn". Maar wel $ 40,- goedkoper!

We wilden nadat we hadden ingecheckt nog even de omgeving verkennen en Richard wilde graag het eiland: "San Marco"zien en natuurlijk het strand aldaar. Nou,dat viel vies tegen. Ten eerste stonden er overal hele dure huizen en hotels. Ook volgens mij van die Villa's voor de verhuur die afgesloten zijn voor mensen die daar niets te zoeken hebben.
Eindelijk vonden we dan een "strand", dat open was voor publiek.  Het was heel klein en het begon weer te regenen dus daar waren we zo weer weg. Er was ook niemand daar te bekennen.
Wat nu? O ja, er was nog ergens een leuke Market Place, hadden we gelezen. Laten we daar naar toe gaan!
Na ongeveer een half uur rijden bleek het om een Flea Market Place te gaan, die gesloten was!

Onze maag begon te rommelen. We kwamen een pizzeria tegen. Daar verkochten ze ook warme broodjes met van alles erop. Richard heeft een gigantisch chicken "??" besteld en ik ook zoiets maar dan met bacon en ham er bij. Er zaten ook van allerlei groenten bij. We hebben ieder een halve besteld en dat was nog heel erg kauwen om het op te krijgen! Maar het smaakte voortreffelijk. We hadden wederom geen ruimte voor dessert. Dat is helemaal niet erg want met die grote porties hier ben ik zowiezo wel een kilo of wat aangekomen! Dat wordt thuis weer hevig lijnen! Zucht...

Het is nu 21.00 uur en we zijn lekker aan het bijkomen met een kop koffie. Als de foto's erbij zijn gezet ga ik nog lekker even in mijn boek lezen en dan op tijd slapen. Morgen op weg naar Fort Myers maar dat is niet zo ver, maar ongeveer 40 Mijl.
Tot dan maar weer... toedels



De Tamiami Trail, dwars door de Everglades....


pffff....


Even uitstappen om een airboat ride mee te maken




Eindelijk een alligator!



de show..


snappie!!

En nog een keer!

7 opmerkingen:

  1. Heftige foto's met de crocqs, heel erg fraaie foto's tijdens de tour. Ziet er erg gaaf uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahahaha oh Lenie, GEWELDIG jouw gezicht!!
    Ik zie het zo voor me. Maar meid, je hebt het gedurfd en gedaan. Ik bedoel maar!!
    Ik moest van Bertil zeggen als je in de buurt bent van Disneyland dan moet je gaan!! Dus bij deze. Jeanet, onze Floridakenner, kan je er meer over vertellen. Vraag haar eerst om info als je gaat, over het kopen van tickets etc. Nog veel plezier. HIdiHi HOdiHO Oh ja en voor ik het vergeet, je moest de groetjes hebben van Kelly. DOEGGGGGGGGG
    XX Renate

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hahaha wat kijk je leuk mam!!:P Maar goed dat jullie het gedaan hebben hoor:P..En mooi dat de hotels zo bevallen;)Hoop voor jullie dat het niet elke keer meer gaat rgenen maarvast niet..veel plezier nog!!

    hvj xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waaa! Ik doe het jullie niet na hoor met zo'n alligator...Hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoi,lieve mensen. Eng hoor die beesten, ik zou het niet durven. Fijn dat jullie het zo leuk hebben.Geniet er maar van, en die kilo,s gaan er vanzelf wel weer af. Nou, de groeten van deze kant en nog heel veel plezier.
    Len en Fenny

    BeantwoordenVerwijderen
  6. geweldig dat je het durfde hihi
    gaaf wat jullie allemaal meemaken hoor.

    weer een dikke knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Lenie en Richard,

    Inderdaad prachtige foto's en weer een mooi verhaal. Bertil is ook al een aantal keer in Florida geweest en hij heeft uitgevonden dat in de pretparken de rechter wachtrij voor de attracties altijd sneller gaat dan de linker. Je kunt ook een fastpass activeren. Ga vooral niet in een weekend!! Voor kaartjes voor de parken gaan wij meestal naar de AAA (de amerikaanse ANWB), maar volgens Bertil zijn er bij een speciale balie bij de Wallmart ook tickets voor de parken te koop. Jan vindt Islands of Adventure het mooiste park, ik vind Epcot altijd heel leuk. Jullie lopen volgens ons iets voor op schema, dus als jullie straks in Orlando zijn heb je hopelijk nog genoeg dagen om een goede selectie uit de verschillende parken te maken. Geniet er nog lekker van, we blijven jullie volgen!

    Groeten,
    Jan & Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen