Tijd en weer in Orlando

woensdag 29 september 2010

Clearwater (28 september)

Hier dan weer even een verslagje. Dit keer uit Clearwater.
We hebben vandaag eigenlijk niet zoveel meegemaakt. Na een rustig ontwaken en een lekker ontbijtje uitgecheckt en richting Clearwater gereden.
We wilden heel graag de manatees oftewel zeekoeien zien en in de buurt van Sarasota, richtig Clearwater moesten deze toch ergens te spotten zijn.
We kwamen langs een outlet mall waar Richard zag dat er ook een "Tourist Information Point" was.
De vrouw die hier werkte vertelde ons dat eigenlijk pas in Januari de manatees naar de Golf van Mexico kwamen, maar dat je geluk moest hebben om ze te spotten. Er was wel ergens in de buurt, in het plaatsje Ruskin een soort van Electriciteitscentrale waar vaak manatees gespot werden omdat het water daar extra warm was. Ze legde ons uit waar ongeveer.
Nou, we zijn zo ongeveer elke kant van Ruskin opgeweest, maar we konden het niet vinden helaas. Dus hebben we de pogingen maar opgegeven.

We hadden in Clearwater weer een "Best Western" hotel geboekt en we kwamen ruim op tijd aan. De kamer was al klaar en deze is wederom netjes en schoon en van alle benodigdheden voorzien.

We hadden alleen ontbeten en onderhand was het al 15.00 uur en we begonnen toch wel trek te krijgen.
Dus in de auto gestapt en naar Clearwater Beach gereden en daar aangekomen de andere afslag genomen naar Sand Key Beach. Je hebt daar namelijk een publiek strand waar je op kunt komen zonder dat het bij een hotel hoort. Nou, het was wel leuk maar heel weinig mensen en de zee was behoorlijk ruw.En vergeleken met het strand van gisteren op Anna Maria Island, was dit toch lang niet zo mooi.
We hebben even rondgekeken maar leuke foto's kon je er niet echt maken.
We zijn weer in de auto gestapt en zijn op zoek gegaan naar een eettentje. Die was zo gevonden.
Ik weet niet meer hoe het heette maar het eten smaakte goed en de cola ook.

Onderweg naar ons hotel zijn we nog langs de supermarkt gegaan. We kwamen een supermarkt tegen met de naam: "Gordons Food Market".
Toen we binnenkwamen zag het er allemaal erg groot uit. Het gebouw maar helemaal de verpakkingen!
De Amerikanen vinden alles "normaal", wat wij "groot" vinden maar dit waren wel superverpakkingen!
Zo zagen we bv een zak chips van wel bijna een halve meter groot! Alles was XXL daar!
Richard vroeg aan een man die daar werke of dit misschien een groothandel was en dat was inderdaad het geval. De man heeft ons heel vriendelijk verteld waar we de dichtsbijzijnde  Publix konden vinden.

Nog even iets anders wat ons hier steeds opvalt als we op de wegen rijden. Je komt overal kapotte stukken van banden van auto's tegen. Is er soms geen wet hier in Amerika die net als bij ons zegt dat je minimaal zo en zoveel profiel op je banden moet hebben?
Het komt echt heel vaak voor dat je die troep op de weg ziet liggen. En dat het dan niet opgeruimd wordt!

Nou, dit was het verslagje van deze dag. Niet zoveel dus en geen foto's.

Tot gauw maar weer......

2 opmerkingen:

  1. ach een rustig dagje moet toch ook kunnen maar wel jammer dat wij geen foto's kunnen kijken.
    hoest het weer op het moment dan? Hier vandaag zonnig maar is morgen alweer voorbij.

    knuffies

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Richard en Lenie,

    In Homossassa is een State Park, waar ze gewonde lamantijnen opvangen. Als ze voldoende genezen zijn, mogen ze weer terug de natuur in. Lukt dat niet, dan mogen ze blijven. Dus daar zijn altijd lamantijnen te zien. Het is zo'n 30 of 40 mijl noordelijk van Tarpon Springs, aan de 19 en met je ANWB-pas krijg je korting op de entree. Een rustig dagje tussendoor is toch wel lekker?? Kun je alle indrukken een beetje laten bezinken.

    Groeten,
    Jan & Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen