Tijd en weer in Orlando

donderdag 23 september 2010

Key West 2e dag (22 september)

Ik zit hier zwetend achter de laptop! Het is hier in de hotelkamer redelijk koel hoor, maar ik heb net een glas bier gehad en dat had ik beter niet kunnen doen. Het smaakte heerlijk, daar niet van, maar van alcohol krijg je het natuurlijk nog warmer!
We zijn net weer in de hotelkamer aangekomen en ik ben dan ook direct onder de douche gesprongen, voor de 3e keer vandaag!

Maar goed, onze dag begon vroeg. Het ontbijt was van 7.00 uur tot 9.00 uur dus we konden niet te laat opstaan. Het ontbijt hier in het motel bestond uit een drietal zoetigheden zoals muffins, een soort van koffiebroodje en een stukje suikerbrood o.i.d. Ook hadden ze gewoon brood dat je kon roosteren. En boter en jam, koffie en jus'd orange. We hebben de koffie en de zoetigheden genomen. We hadden namelijk nog broodjes van gisteren over en we hadden nog cornflakes en melk. Dit alles was een prima ontbijt! Je kon daar niet ontbijten dus hebben we alles maar meegenomen naar onze kamer.

Na het ontbijt zijn we al gauw op pad gegaan. We wilden kijken waar Mallory square was, zodat we 's avonds precies zouden weten waar we moesten zijn.
Het was nogal een behoorlijk eind lopen en het was al erg warm al was het nog maar half 10.
Uiteindelijk kwamen we aan bij het plein en er was nu natuurlijk nog niets te doen. Vlakbij was een ander plein met allerlei winkeltjes en kraampjes. Heel gezellig. Hier hebben we een heerlijke Key Lemonade gehad. Richard had de zoete versie en ik de zurige. Heerlijk dorstlessend.

Toen het tegen 12.30 liep kwamen we langs een leuk restaurant, waar je lekker buiten in de schaduw kon zitten en ze hadden ventilatoren aan. Dit was zo prima uit te houden. Hier heeft Richard een conch gerecht besteld. Conch is een schaaldier en hij wilde dit wel eens proberen. Dit zou gebakken zijn, dus hij hoefde niet bang te zijn dat hij ergens iets uit moest slurpen haha.
Ik ben meer zo'n type: "wat een boer niet kent dat eet ie niet", dus heb ik me gehouden aan lekker kippeborst met een heerlijke saus erover met franse frietjes en coleslaw. Was ook erg lekker!
Maar... de conch  was erg lekker! Ik heb er zelfs een stukje van geproefd en vond het heerlijk!

Toen we verzadigd waren zijn we rustig weer naar onze kamer gelopen. Daar wederom gedouched en even een siesta gehouden, want die hitte neemt echt veel energie weg hoor!
Een uurtje later zijn we nog even naar de Publix gereden en hebben weer wat boodschappen ingeslagen. Voornamelijk water, want dat vliegt erdoor!
Ook nog even een zak Honey Mustard Onion pretzel nibblets gehaald , want het lijkt ons ook wel wat, Jan en Jeanet. De hot Buffalo Wings van Snyders waren ook erg lekker!
We hebben lekkere broodjes meegenomen en nog wat kaas en yoghurt en dit hebben we vanavond lekker opgegeten. Weet je, die Amerikanen eten twee keer op de dag warm. Dat is een paar dagen lekker maar  je wordt er zo vol van! Dan begin ik toch echt naar een lekkere ordinaire snee brood te verlangen hoor. De broodjes van Subway zijn ook lekker maar ik wil weer eens gewoon een lekker broodje met kaas! Zonder allerlei toestanden.

Na ons heerlijke avondeten zijn we weer richting Mallory Squire gelopen. Er waren heel veel mensen die ook die kant opgingen. Er waren redelijk wat mensen op het plein. Er waren een aantal muzikanten met een gitaar, die afzonderlijk van elkaar leuke songs zaten te spelen en te zingen. Er was een jongleur, die ook nog aan het koordansen was, allerlei kraampjes met sieraden en snuisterijen. En iedereen maakte natuurlijk foto's van de zonsondergang. Helaas was het wat bewolkt dus je kon de zon niet helemaal in de zee zien zakken. Maar dit was ook weer een voordeel want nu kon je hele mooie foto's van de lucht maken die veel langer allerlei kleurschakeringen had. Echt prachtig! Toen de zon weg was begon iedereen te juichen en te klappen.
We hebben daar nog een tijdje gezeten totdat het echt donker werd.
Weer rustig terug gelopen via Duval street. We kwamen langs een bar, genaamd T-Willie, waar allemaal 1 dollar biljetten op de muren en steunpilaren geniet waren. We hebben dat ooit een keer gezien op tv, met 3 op reis met Daphne Bunskoek. Leuk hoor, nu konden we het met eigen ogen zien. We hebben hier het "beruchte" biertje gedronken en ook nog een foto genomen van onze bezwete en rode hoofden haha.

Na een half uurtje zijn we weer opgestapt en we kwamen even later langs een hele leuke bar! Wat bleek, het was "Drag Queen " night en er stonden een aantal travestieten buiten die sjans zochten met mijn eigen Richard! Ze probeerden hem naar binnen te krijgen. Haha, was best lachen hoor.

Weer een eind verder kwamen we langs een huis van lichte zeden. Er zat daar een "juffie"op de veranda heel verleidelijk naar Richard te lachen en groette hem uitbundig!
Ik heb altijd wel geweten dat mijn man onweerstaanbaar is, maar hij is van MIJ! ;-))

En nu zitten we dus weer in onze kamer. Ik ben weer wat afgekoeld en we gaan zo nog lekker even tv kijken als ik de foto's er op heb gezet tenminste.
Morgen weer een verhaal maar dan hoogstwaarschijnlijk uit Florida City en niet uit Islamorada zoals eerst de bedoeling was. Toedels.....




gewoon een mooie lucht...



vanmorgen even kijken naar de reacties...



ook weer zo'n prachtig hotel...



Mallory Squire vanmorgen...


en vanavond...


prachtig!





de 1 dollarbiljetten hangen overal...



zie je wel...



dit is 's avond's bij Willie-T's

5 opmerkingen:

  1. Wat een lekkere dag, en erg fraaie foto's van de zonsondergang.. ach alle foto's zijn leuk !!!

    Nog veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is het daar mooi. Lekker genieten zeg, leuk om zo'n zonsondergang mee te maken met muziek en veel andere mensen. Een belevenis op zich.
    Hou je man maar stevig vast hoor, haha.
    Veel plezier weer
    groetjes
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahahaha, Zit behoorlijk te lachen hier;) Veel plezier nog!

    Dikke zoen en knuffel weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dus meid, goed op je mannetje letten he en anders maar een ketting kopen haha.

    bye bye en knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hai lieverds,

    ziet er allemaal geweldig uit. Kan wel zien hoe jullie genieten. Beetje verhit maar hoe kan het ook anders. Kom snel weer een keertje kijken.
    Kuzzz Annita

    BeantwoordenVerwijderen