Tijd en weer in Orlando

vrijdag 1 oktober 2010

Crystal River/ Homosassa Springs (30 september)

Hier zijn we dan vanuit Crystal River. We zijn vanochtend hier naar toe gereden en hebben een motelkamer bij "Days Inn" geboekt. Ik had er eerst wat twijfels over maar het doet niets onder voor Best Western. De kamer is netjes, een "King" bed, tv, koelkast, magnetron, koffiezetapparaat, kortom, alles is weer aanwezig.
Nadat we ingecheckt hadden zijn we redelijk gauw al weer terug naar Homosassa Springs gereden naar het State Park.
Dit was een leuke belevenis. We gingen eerst met een boottocht, die ongeveer 20 minuten duurde, naar het park. Onderweg vertelde de "kapitein", het een en ander over het ontstaan van het park en wat de naam "Homosassa" betekende. Zoals ik het begreep zou het betekenen: Land van de pepers. Het is een indiaanse naam.
Toen we aankwamen bij het park konden we door een winkel, waar je eten kon krijgen, maar ook souvernirs kopen. Hier liep je doorheen en dan kwam je bij een deur waar iemand stond om je kaartje te controleren. Wij hadden een stempel omdat we bij het visiterscentrum van het "Statepark", al een kaartje hadden gekocht.
Er volgend paden, net als in een dierentuin en overal stonden wegwijzers welke dieren zich waar bevonden.
Het Manatees Programma zou met een half uur beginnen dus hadden we nog even de tijd om verder rond te kijken. We hebben "Deers" gezien, Wolven, De Florida Panther, Beren, Krokodillen, Lu, het Nijlpaard dat zijn 50e verjaardag vierde, Flamingo´s, Gieren en natuurlijk de Manatees!

Er zijn pakweg 300 vrijwilligers die er mede zorg voor dragen dat er voor de dieren gezorgd wordt en mensen worden vervoerd en wegwijs worden gemaakt over het hoe en waarom.
Zoals we het een beetje konden bekijken waren er toch heel wat vrijwilligers van gepensioneerde leeftijd. De kapitein van onze boot was nogal hoesterig en kort van adem. Maar toch heeft ie ons goed vermaakt met zijn verhaal.
Ook later, bij het Manatees Programma, was het weer een oudere heer die heel leuk vertelde over de Manatees. Hij voerde ondertussen een paar kroppen met sla aan de Manatees en vertelde zijn verhaal. Later, toen hij uitverteld was, heeft hij ons gewezen waar we moesten zijn om alle 7 manatees te zien omdat die nu echt eten kregen en dat ze daar zeker allemaal te vinden waren.
Eigenlijk zijn het geen mooie beesten maar toch zijn ze leuk om te zien. Heel groot en log, dat wel.

Je moet het park eigenlijk zien als een kleine dierentuin. Wel mooi aangelegd en het is toch mooi dat men de gewonde of onderkoelde manatees opvangt en ze zo goed verzorgd. En dat er zoveel vrijwilligers zijn die zo begaan zijn met al deze dieren. Ik neem mijn petje er voor af hoor!

Verder zijn we net naar de `Pizzahut` geweest. We wilden allebei een `large`pizza bestellen maar de serveerster raadde ons dit af, omdat dit veel te veel was voor ons. Ze opperde dat we er gewoon één namen met zijn tweeén. We konden allebei zeggen wat we erop wilden en zo kreeg ieder een helft met wat ie lekker vond! Jongens, wat een grote pizza, en wat lekker!
Ik was blij dat we er maar eentje besteld hadden hoor maar het was zalig!
Helemaal volgegeten zijn we nu weer terug in onze kamer. We gaan zo eens bekijken waar we morgen naar toe zullen gaan. Jullie zullen morgen te weten komen wat het geworden is.
Tot dan.......




De boottocht naar het park


alligators.... again!

De 50 jarige `Lu`

één van de wolven



Prachtige flamingo´s

Recht in de lens



De manatees, helaas niet zo duidelijk te zien op de foto´s

Tja... ik kon er niet onderuit om Richard´s één na grote liefde te laten zien!


Moet ie deze vakantie ook niet weer zeuren!!

4 opmerkingen:

  1. Helemaal leuk verslag, ik ben zo gek op dit soort verslagen met bijbehorende foto's. Ik weet het zeker we gaan naar Homosassa ..

    En.... ik ben benieuwd hoor, naar morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heerlijk weer om te lezen, en zo lekker uitgebreid, net of wij er zelf ook zijn hihi.
    moeten volgende week helemaal afkicken van jullie avonturen.
    en nog steeds mooi weer bij jullie, heerlijk toch.

    nou muts en ries natuurlijk (moet ik ook nog ff een andere naam voor bedenken haha) tot morgen dan maar weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi maar weer hoor;) En tis toch wat met Honda of niet:p Veel plezier nog doeidoei(K)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Leunie en Ries.

    Een heel mooi verslag en mooie foto,s, prachtig daar.Is er toch wat goed gemaakt bij Richard hij heeft een prachtig Honda logo op de foto. Inderdaad Lenie hij moet nou maar niet meer zeuren, maar dat zal ook wel meevallen ,toch?.
    Nog een paar daagjes dan zijn jullie weer thuis,dan zit het erop, dus geniet nog van de laatste dagen.

    Lieve groetjes Gerrie en Jan.

    BeantwoordenVerwijderen