Tijd en weer in Orlando

zaterdag 2 oktober 2010

Palm Coast ( 1 oktober)

En het is geworden: "Palmcoast". Precies tussen Daytona Beach en St. Augustine in.
Vanmorgen om 9.45 uur vertrokken vanuit Chrystal River en we waren tegen 12.45 uur hier in Palm Coast.
Maar eerst hebben we vanmorgen een superlarge ontbijt gehad bij "Dennie's". We hadden namelijk geen ontbijt bij het hotel maar "Dennie's" lag er vlak naast. We waren daar tegen 8.30 uur en het was er behoorlijk druk. We kregen de kaart voor het ontbijt maar het is allemaal zo veel! Richard wilde natuurlijk niet iets waar varkensvlees inzat, dus hij heeft scrambled eggs besteld,
toast, hashbrowns( dat is een soort van rösti) en pancakes met stroop. Ik had een soort van wentelteefjes met bananen, twee gebakken eieren en bacon. En een paar koppen met koffie. Als je er een paar slokken uit had dan kwamen ze alweer vragen of je er nog koffie bij wou. Het was erg lekker maar erg veel! O jee, wat zal de weegschaal aangeven! ;-(
Maar daar is dokter Frank weer goed voor bij thuiskomst.
Maar goed, doordat we zo goed ontbeten hadden hoefden we voorlopig niet aan eten te denken haha.

Vanuit Palm Coast zijn we nadat we hadden ingecheckt meteen doorgereden naar st. Augustine. Het oudste stadje van Amerika. Er was nog een hele oude school, een oude drugstore en nog een oud fort.
En ongetwijfeld nog wat meer oudere gebouwen. Er was ook een museum maar daar zijn we niet ingeweest.
Het was er heel gezellig, met oud aandoende winkeltjes. Maar het was ook ontzettend toeristisch opgezet. Ik vond het in ieder geval best wel leuk daar. Je kon er gezellig rondstruinen in allerhande souvernirs winkeltjes.

Ik heb er nog een paar flip-flops gekocht, oftewel teenslippers. Ik had er al eerder een paar gekocht maar op die dingen kan ik niet lopen! Ik krijg er ontzettend pijnlijke voeten van, zo erg dat ik dan haast niet meer kan lopen! Deze geven meer steun. Er zit een fatsoenlijk voetbed in. Helaas lijken ze wel een beetje heel erg op de slippers van het merk Crocks, waar Richard zo'n hekel aan heeft. Ik vind ze trouwens ook niet zo elegant haha. Maar ze lopen lekker en daar gaat het mij om.

We waren rond 17.30 uur weer in het hotel. Even lekker gedouched en toen naar "Cracker Barrel", hier naast de deur waar we heerlijk gegeten hebben: Kip met appels, een saus van appelcider, groene boontjes en een soort van puree van crumbled cornbread. En er zaten ook groenten doorheen. Het was in ieder geval erg lekker.
Toen we onze buiken weer vol hadden zijn we nog even naar het tankstation daarnaast gelopen en hebben wat water ingeslagen voor de laatste dagen.
En nu dus weer op onze kamer aan het uitbuiken.
We hebben natuurlijk wel weer een paar foto's gemaakt. Die ga ik nu plaatsen dus rest mij niets anders om te zeggen: "Oet Mor'n"!



Voordat we gaan ontbijten nog even chatten met Chantal en Sandra

Op weg naar Palm Coast, door het Ocala National Forest.

Dit was onderweg toen we even een "break" namen


Ook dit was hier te bewonderen


St. Augustine...

De oudste school...

ook oud!


Deze beestjes verkocht men, als ik het goed heb worden ze hermietes genoemd.

gewoon een mooi gezicht

dit is ook St. Augustine

Het fort "San Marco"

Even uitblazen met een lekker "frappé"

En dan roept weer de plicht: "Het blog bijhouden".

Tot morgen, met waarschijnlijk foto's van Daytona Beach.....

4 opmerkingen:

  1. Weer een leuk dagje gehad dus:P Ben blij als jullie er woensdag weer zijn hoor:P

    Kus en knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er weer geweldig uit, het fort bezoeken is ook erg leuk hoor! Jullie hebben een geweldige vakantie achter de rug tot nu toe... onvergeeeetelijk ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb zojuist even de laatste dagen bijgelezen, wat hebben jullie al veel gedaan en gezien. Het is maar goed dat je een blog bijhoudt want je vergeet zo snel wat als je zoveel beleeft.
    Jullie genieten met volle teugen, leuke foto's ook.
    Heel veel plezier weer
    groetjes
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. weer mooie foto's en weer genoten zoals wij allen kunnen zien. jullie zien er helemaal happy uit. dus lekker genieten nog.

    bye bye

    BeantwoordenVerwijderen